Zeilen in Friesland

Een onvergetelijk zeilavontuur

Zeilen in Friesland is een hele bijzondere beleving. Vanaf het water wordt het Friese landschap in een geheel nieuw daglicht gezet. Varend over de Waddenzee of het IJsselmeer, met een groep of individueel. Eenmaal op het water gaat er een andere wereld voor u open, een wereld die bestaat uit rust, avontuur en elke dag een prachtig kleurenpalet tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. Voor iedere zeiler hebben wij een zeilarrangement dat precies bij u past. Van dagtocht op de Waddenzee tot Familie Zwerftocht richting de Waddeneilanden, u vindt uw zeilreis bij Zonnewind Zeilreizen.

Zeilen in Friesland met …?

Zonnewind Zeilreizen biedt een groot verscheidenheid aan zeilarrangementen. Zo hebben wij speciaal voor zeilers met kinderen of kleinkinderen, onder andere de Meivakantie Zwerftocht. Deze Zwerftocht brengt u, onder leiding van de vaste bemanning, naar een Waddeneiland. Niet één Waddeneiland! Nee, we zeilen namelijk binnen vijf dagen naar drie verschillende Waddeneilanden! Onderweg is er van alles te zien en te beleven aan boord van een historische zeilklipper. Ook wordt er genoten van volledige catering! Het arrangement is namelijk volledig inclusief eten en drinken. Zo hoeft u zich namelijk niet druk te maken om maaltijden en kunt u heerlijk genieten van een prachtige zeilreis met elkaar.

Droogvallen tijdens het zeilen in Friesland

Tijdens vele van onze zeiltochten gaan we bij gunstig weer even droogvallen. Hierbij wachten we op een geschikt plekje op het zakken van de waterstand. Wanneer deze op zijn laagst is, is het schip drooggevallen. Daarna stappen we van boord en word de bodem van de Waddenzee verkend! Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze op de bodem van de zee hebben gewandeld?! Echt een bijzonder hoogtepunt van de zeiltocht. Langzaam begint de waterstand weer te stijgen en stappen we weer aan boord van het schip. Zodra het vloed is worden de zeilen gehesen op pad naar het volgend avontuur.

Zeilen in Friesland met Zonnewind

Met Zonnewind Zeilreizen wordt het zeilen in Friesland een geweldig avontuur en een onvergetelijke belevenis. Er is een groot verscheidenheid aan arrangementen waar u uit kunt kiezen. Naast onze vakantiearrangementen en evenement-zeilreizen bieden wij ook dagtochten, weekend zeilen en midweek zeilen aan. Zo vindt u altijd het perfecte zeilarrangement voor u. Heeft u vragen over de zeilarrangementen, de catering, onze schepen of onze schippers? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Dan weet u direct vanaf de start waar u aan toe bent. Ieder vindt zijn onvergetelijk zeilreis bij Zonnewind.

mogelijkheid voor een verzorgde catering

Reserveren voor de groep.

2 stoere klippers liggen op u te wachten