Wilt u varen in Friesland?

Stap aan boord van een historische klipper

Kom varen in Friesland

Ahoi! Het is mooi weer, de voorspellingen zijn goed. U heeft zin om erop uit te trekken en het lijkt u wel wat om even uit te waaien met het hele gezin. Zou het leuk zijn om te varen in Friesland? In Friesland vindt u zeker vele mooie vaarroutes voor motorboten, maar weet u wat pas echt indruk op u maakt?

Zeilen met een historische klipper over de Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom dit het ultieme gevoel van varen in Friesland geeft? Dat leest u in de komende alinea’s.

Onbekend maar niet onbemind: zeilen of varen in Friesland

U heeft er misschien al eens eerder aan gedacht om te gaan zeilen op zo’n groot imponerend schip. Het kan zijn dat het u heeft tegengehouden om het zeilen eens echt te ervaren, wellicht omdat het relatief onbekend voor u is. Elke zeilreis is anders en daarom is het ook ingewikkeld om er een voorstelling van te maken.

Maar één ding is zeker, het grootste gedeelte van de passagiers die met Zonnewind hebben meegevaren komen weer terug. Dat zegt genoeg over de beleving van het zeilen, als u eenmaal de vrijheid en gezelligheid aan boord hebt ervaren dan wilt u dat graag nog eens meemaken. Denkt u nu; dat klinkt goed, maar wat kan ik er precies van verwachten? Scroll nog een stukje verder om daar achter te komen.

Een zeilreis is zo veranderlijk als het weer

Dat is de zekerheid die u krijgt, maar dan in positieve zin. Het is echt zo dat elke zeilreis anders is, dat heeft te maken met de windkracht, weersomstandigheden en natuurlijk de wensen van onze passagiers. Dat maakt het zeilen ook zo avontuurlijk!

Bij langere zeilreizen bezoeken we verschillende eilanden en bij gunstig weer gaan we droogvallen op het Wad. Er zijn verschillende zeilreizen waar u uit kunt kiezen als ‘meezeiler’ met uw partner of het gezin, of als groepsreis. Bij een groepsreis kunt u ook het schip met de bemanning huren voor een weekend, midweek of week zeilen. Dat is ideaal voor grote groepen zoals familie, vrienden of collega’s.

Bij onze ‘meezeil’ reizen kunt u gewoon aan boord stappen, nadat u gereserveerd heeft natuurlijk. Er zijn verschillende zeilreizen voor gezinnen met (kleine) kinderen en voor volwassenen.

Kort genieten van de frisse wind door de haren?

Wilt u een korte zeiltocht maken? Kies dan voor een middagarrangement of een dagarrangement voor groepsreizen. Bij een middagarrangement komt u om 12 uur aan boord en vaart de klipper over de Waddenzee (inclusief catering) en bij een dagarrangement is een langere tocht mogelijk. Aan het einde van de zeilreis geniet u nog van een uitgebreid driegangen-diner aan boord. Bij een middagarrangement verzorgen wij een verfrissende lunch en versnaperingen.

Hijs de zeilen

Lijkt het u geweldig om mee te zeilen? Het is ook geweldig om te doen. Bekijk op de reserveringspagina welke zeilreizen beschikbaar zijn en stap aan boord!