Met uw familie, vrienden of collega's

De charme van een historische klipper zal je hart veroveren

Zeilen met een historische Klipper is een prachtig avontuur dat je zal bijblijven

Het IJsselmeer was tot 1932 de Zuiderzee, een grote binnenzee in het noordelijke gedeelte van Nederland. Tijdens het zeilen over de voormalige Zuiderzee op een historische klipper, lijkt het alsof je tientallen jaren terug in de tijd gaat. De charme en nostalgie van een historische klipper zal binnen de kortste keren je hart veroveren.

Kort stukje geschiedenis over de klipper

De klipper is een snel en comfortabel schip die aan het einde van de 19e eeuw en begin 20e eeuw werd gebruikt om handelswaar te verschepen. Vanwege haar slanke postuur waren klippers destijds twee keer zo snel als reguliere schepen. Toch maakten na verloop van tijd de klippers plaats voor stoomschepen, omdat ze niet afhankelijk waren van wind en daarom dus betrouwbaarder. Vanwege de snelheid werden Klippers veel ingezet tijdens wedstrijden. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat het er hard aan toe ging!

Zeilen met een klipper op het IJsselmeer

Tegenwoordig worden Klippers ingezet als charterschepen en genieten vele passagiers van korte en lange zeiltochten over onder andere het IJsselmeer. Het IJsselmeer is 80 kilometer lang en 25 kilometer breed en kent vele historische havenstadjes die elk hun eigen karakter hebben. Een paar uren aanmeren bij Enkhuizen, Urk of Stavoren? Bespreek je wensen met de kapitein want er is veel mogelijk.

Een middag of weekend onder zeil?   

Er zijn verschillende zeilarrangementen voor groepen beschikbaar, waarbij je kunt kiezen uit een middag of weekend zeilen op het IJsselmeer. Het middagarrangement is uitermate geschikt voor een familie-uitje, bedrijfsuitje of zeilen met een groep vrienden. Een hele middag varen op het IJsselmeer en genieten van het gezelschap, het varen en de prachtige natuur die je onderweg tegenkomt. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht, want we verzorgen een lunch en later op de middag een overheerlijke barbecue. Wil je langer genieten van het zeilen, dan kun je ook een weekend weg voor groepen boeken. Ideaal voor een lang en gezellig weekend met vrienden of familie. Het avontuurlijke aan het zeilweekend is dat je grotendeels zelf de route bepaald. Dit kan zeilen op het IJsselmeer zijn, maar ook de Waddenzee is een mogelijkheid.

Zeilen op het IJsselmeer voor scholen 

Speciaal voor schoolreizen is er een week arrangement samengesteld waarbij de scholen zelf een draai kunnen geven aan de zeilreis. Een dagje naar Amsterdam of Volendam, varen over de Waddenzee of nostalgische havendorpjes bezoeken? Als er wordt gekozen voor een zeiltocht over de Waddenzee, dan kunnen de scholieren ook het droogvallen meemaken. Zeilen is voor scholieren een hele leuke manier om te leren samenwerken en elkaar te leren kennen, want zonder samenwerking komt er geen wind in de zeilen!

Zeilarrangementen IJsselmeer

Kun je niet wachten om aan de zeilreis te beginnen? Bekijk hieronder de arrangementen voor het varen op het IJsselmeer. Weet je al welke reis je wilt boeken? Dan kun je ook direct je zeilreis reserveren.