Leren zeilen

lukt het beste op een historisch zeilschip!

De wind waait door je haren en je longen worden gevuld met frisse zeelucht. Je staart naar dat ene punt op de horizon en je zet de koers richting het avontuur! Echt leren zeilen doe je namelijk aan boord van een historisch zeilschip!

Zeil een weekendje met Zonnewind en draai als volwaardig lid van de bemanning mee op één van onze prachtige schepen. Tijdens een weekend op de Waddenzee leer je alle ins & outs van het zeilen.

Daarnaast beleef je ook nog eens een onvergetelijk avontuur! Zeehondjes spotten, gezellig een drankje doen in de salon en genieten van het echte zeemansleven! Leren zeilen is nog nooit zo leuk geweest!

Ons vaargebied

Zonnewind Zeilreizen is gevestigd in de havenstad Harlingen. Dit is ook de thuisbasis van onze schepen. Zeil je met ons mee? Dan stap je in Harlingen aan boord. Vanuit deze havenstad leidt de ervaren bemanning je door een uitgestrekt vaargebied dat reikt van het IJsselmeer tot aan het Oost Wad.

Op het IJsselmeer ontdekken we de historische vissersdorpjes van weleer en genieten we van de unieke ambiance en verhalen van lang geleden.

De Waddenzee strekt zich uit vanaf Den Helder tot aan de Eems. Onze schepen kunnen er eindeloos varen, en je kunt er allerlei avontuurlijke momenten beleven. Zo vallen we ook droog op een zandbank en gaan van boord om de bodem van de zee te ontdekken!

Onze schepen

Alle drie onze schepen zijn historische zeilklippers.

De Passaat is een prachtig gelijnde klipper en heeft een accommodatie voor 28 personen. Zij is gebouwd in het jaar 1900 op de werf Boot in Leiderdorp.

De Aldebaran heeft de klassieke uitstraling behouden en heeft plaats voor 30 gasten. De Aldebaran is het oudste schip van Zonnewind Zeilreizen, zij is gebouwd op de werf Ruitenberg te Geertruidenberg in 1893.

Tot slot hebben we nog de Poseidon. De Poseidon is een grote, stoere klipper en heeft een accommodatie voor 32 personen. Het schip is in 1903 gebouwd op de werf Duyvendijk te Papendrecht.

Leren zeilen met Zonnewind Zeilreizen

Het leren zeilen is een stuk leuker aan boord van een historisch zeilschip! Onze ervaren bemanning helpt jou op weg en je draait vanaf het eerste dag al mee als volwaardig bemanningslid.

Tijdens onze zeilarrangementen hebben we genoeg tijd en aandacht voor het leren zeilen aan boord van een prachtig schip. Daarnaast ontdek je de Waddenzee of het IJsselmeer vanaf een andere insteek.

Je leert kijken naar de wind en je leert op je gevoel te vertrouwen. Waar wacht je nog op? Boek alvast een weekendarrangement!

mogelijkheid voor een verzorgde catering

Reserveren voor de groep.