De Aldebaran is een klassiek zeilschip

Prachtig zeilschip met luxe interieur.

In 1893 is het 36-meter-lange zeilschip gebouwd als tweemast rivierklipper. Het traditionele uiterlijk van het zeilschip is behouden gebleven, het schip heeft een mooie zeeg en een rank onderwaterschip. De Aldebaran is een snelle zeiler.

De vaste bemanning

Frank Fischer en Natalja varen sinds 2017 gezamenlijk op de Aldebaran. Het zijn beide enthousiaste zeilers en ze laten je graag meegenieten van een fijne, ontspannen vakantiesfeer aan boord van het zeilschip.
Mobiel nummer Frank: 06 2040 1759

 

Het schip

De zeilen van de Aldebaran zijn eenvoudig te bedienen met behulp van vallen, schoten en lieren. Alleen het bezaanzeil en de bijzeilen worden met vallen gehesen. De andere zeilen worden met twee zeillieren gehesen. De Aldebaran telt in totaal 5 zeilen, waarvan 4 basistuig :

  • Grote kluiver
  • Fok
  • Grootzeil
  • Bezaanzeil
  • Stagzeil/ Grote halfwinder

Het basistuig van de Aldebaran is totaal 445 vierkante meter groot.

Accommodatie

Het voormalige scheepsruim van de Aldebaran is omgebouwd en voorzien van een gezellig comfortabel interieur. In de salon kun je heerlijk zitten en uitrusten na een lange dag zeilen op het water van de Waddenzee. De ruime salon biedt plaats aan vele passagiers en veel gezelligheid, er kan samen worden gegeten, spellen worden gespeeld en meer.

Kombuis

De ruime kombuis is voorzien van:

Hutten & Sanitair

De Aldebaran beschikt over 3 tweepersoonshutten en 6 vierpersoonshutten. Alle vierpersoonshutten zijn voorzien van een eigen badkamer. Twee van de tweepersoonshutten delen één badkamer. Eén tweepersoonshut heeft een eigen toilet en wastafel. De hutten met een eigen badkamer zijn voorzien van douche, toilet en wastafel. Er is één tweepersoonshut met een kleine badkamer, voorzien van wastafel en toilet.

In alle hutten is vloerverwarming aanwezig en elke hut heeft minimaal twee stopcontacten. De bedden zijn standaard uitgerust met hoeslaken, kussen en kussensloop. Voor de weekendtochten zijn dekbedden standaard aanwezig.

Zitkuip

Bovendeks is een comfortabele zitkuip aanwezig, met fijne banken. Maar tijdens (groeps) zeilreizen kan de rest van het dek ook prima gebruikt worden als zonnedek. Het dek is namelijk erg gemakkelijk begaanbaar, zonder hoge opstappen of uitstekende delen. Er is meer dan genoeg ruimte aan boord!  Kuipkussens en een zonne- of regentent over de gehele kuip zijn aanwezig.

Meer informatie?
Bekijk dan snel de Brochure van de Aldebaran

Groepstarieven Aldebaran

Zeilen met de Aldebaran

Zonnewind biedt verschillende zeilreizen aan op de klipper Aldebaran. Van zwerftocht met kinderen tot een ontdek het wad weekend. Benieuwd naar de beschikbaarheid en de tarieven? Bekijk dan snel de Zeilreizen van de Aldebaran

Interieur Aldebaran

volledig verzorgd genieten?

zin om mee te varen?