Een zomervakantie om nooit te vergeten!

Wat is er magischer dan een zeilvakantie op het Wad?

Een luxe zwerftocht op de Aldebaran!

Zin in een avontuurlijke vakantie? Kies dan voor een vakantie op een historische klipper van Zonnewind en ga een week zeilen met uw gezin op de Aldebaran. Of heeft u ook goede ervaringen om met een aantal bevriende gezinnen een prachtige vakantie op het water door te brengen?

Stap  dan deze zomer aan boord van de ruime klipper en neem uw gezin en vrienden mee voor luxe zwerftocht op de Waddenzee. Ontdek alles wat de Waddenzee en de Waddeneilanden u te bieden hebben. Tijdens deze bijzondere tocht gaat u onder leiding van de vaste en ervaren bemanning zeilend naar de prachtige Waddeneilanden.

Uw reis op de Aldebaran

Om 10:00 uur stapt u aan boord van de Aldebaran waarna u in overleg met de schipper bepaalt waar u die week heen wilt. De hele reis ligt in uw handen. Wat wilt u ontdekken? Terschelling, Vlieland, Texel of toch het mooie Ameland? Tijdens deze reis zeilt u naar een paar eilanden naar keuze. Wilt u één of twee dagen een eiland verkennen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Als het weer het toelaat, dan is het ook mogelijk om de bodem van het wad te ontdekken tijdens het droogvallen, de klipper valt droog op een zandbank midden op het wad. Vrijdag om 15:00 zult u weer terug zijn in de haven van Harlingen.

Heeft u al een reis in gedachten of wilt u een speciale plek op het wad ontdekken? Laat het ons van te voren weten.

Het schip

De Aldebaran is een prachtig en snel zeilschip met ervaren bemanning. De zeilen zijn eenvoudig te hijsen en te bedienen waardoor het ook mogelijk is om met kleinere groepen en jonge kinderen te zeilen. Bovendien beschikt het schip zelfs over een elektrische lier waardoor u ook gewoon rustig kunt gaan zitten en genieten tijdens het hijsen van de zeilen. Kortom perfect voor een zeilreis met uw gezin!

Bovendeks heeft de Aldebaran veel ruimte en is opgebouwd met lage dekken. Dit betekent dat uw gezin, ook tijdens het zeilen, veel ruimte heeft om rond te lopen of bijvoorbeeld te zonnen. Tevens heeft het schip een ruime en gezellige zitkuip met in de haven de mogelijkheid tot een overkapping.

Een unieke vakantie met uw hele gezin

Binnen beschikt de luxe klipper over een ruime salon waar u heerlijk met uw gezin kunt zitten en nagenieten. De kombuis  is voorzien van een 6-pits gasfornuis en een ruime koelkast zodat u gewoon kunt koken op het schip. Bekijk de Indeling Aldebaran

Voor de zomer beschikt de Aldebaran over zes luxe tweepersoonshutten waarbij alle hutten voorzien zijn van twee éénpersoonsbedden en een eigen douche en toilet. De bedden zijn standaard uitgerust met hoeslaken, kussen, kussensloop en dekbed. Ook handdoeken zijn inbegrepen.

Wilt u een echt vakantiegevoel en helemaal tot rust komen? Laat Zonnewind dan uw boodschappen regelen. We bieden een boodschappenservice aan indien u zelf de catering verzorgt. Wij zetten de bestelling van de boodschappen voor u op het schip zodat u zich daar geen zorgen over te maken.

De RIVM maatregelen en uw vakantie op de Aldebaran.

Het mogelijk om als gezin een zeilreis te boeken bij Zonnewind. Tijdens de reis zijn wij verplicht om de maatregelen die het RIVM heeft opgesteld, na te leven. Lees voor het boeken goed wat onze protocollen aan boord zijn.

De hygiëne aan boord is belangrijk voor Zonnewind. De luxe hutten van de Aldebaran beschikken allen over een privé douche en toilet die voor u aan boord stapt, zorgvuldig zijn schoongemaakt. Tevens zullen standaard er genoeg hygiëne producten aan boord.

 

Samenstelling van het gezelschap en de scheepshuur- weekreis:

Gezin of huishouden.
U huurt het gehele schip met 2 personen bemanning, zelf meehelpen met zeilen is prima.

1 huishouden/gezin
accommodatie van het schip inclusief de kombuis en hutten
een week zeilen op het Wad/ IJsselmeer € 5.446,00 max 8 p.

2 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief de kombuis en hutten
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 6.127,00 max 2 x 8p.

3 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief de kombuis en hutten
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 6.827,00 max 3 x 6p.

4 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief de kombuis en hutten
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 8170,00 max 4 x 6p.

Tevens het mogelijk om te kiezen voor een all inclusieve arrangement. Als u kiest voor deze optie, zal de catering tijdens deze reis voor u verzorgd worden. Het eten ( elke dag ontbijt, koffie, lunch, thee, diner)  en drankjes : bier, rode en witte wijn, fris en water zijn inclusief.

1 huishouden/gezin
accommodatie van het schip inclusief Vol Pension
een week zeilen op het Wad/ IJsselmeer € 7570,00 max 8 p.

2 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief Vol Pension
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 8.170,00 max 2 x 8p.

3 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief Vol Pension
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 8.770,00 max 3 x 6p.

4 huishoudens/gezinnen
accommodatie van het schip inclusief Vol Pension
een week zeilen op het Wad/IJsselmeer € 9.370,00 max 4 x 6p.

De prijs is inclusief havengelden, toeristenbelasting, diesel en de eindschoonmaak van het gehele schip.

Wilt u zelf een menu samenstellen of heeft u suggesties ? Ook dat is mogelijk!

Afvaarthaven is Harlingen: ligplaats Aldebaran Willemshaven 8862 PK

 

Parkeren

U kunt voor laden en lossen tot aan het schip rijden. Vanaf 1 april is het mogelijk om een parkeerplek te reserveren via Parkeren Harlingen.

Aldebaran boeken?

Kies een week in de zomer