Wat neem ik mee?

Waar kan ik boodschappen bestellen?

Welkom aan boord van de klipper.

Binnen afzienbare tijd is het zover en stapt u aan boord van uw schip voor een mooie zeilreis.
Bij deze namens schipper en bemanning, een hartelijk welkom.

Het leven aan boord

Voor de één zal dit heerlijk ontspannen aan dek zijn of actief in de kombuis, voor de ander een actief meezeilen met de bemanning. Alles is mogelijk.
Deze reisbrief dient ter voorbereiding van uw tocht. Het probeert zoveel mogelijk antwoord te geven op de meest gestelde vragen (Faq) en geeft een eerste introductie op het zeilen met een tweemast klipper. Houdt u aan de opstaptijd die is aangegeven op de huurovereenkomst, de bemanning is vaak nog druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden en het doen van kleine klusjes aan boord.

Communicatie

Hier kunt u terecht voor al uw vragen en opmerkingen.
U kunt contact opnemen met de schipper van het schip.
Kantoor Zonnewind Zeilreizen:
Natalja Piebenga t. 06 1027 0078
Aldebaran:
Schipper Frank Fischer t. 06 2040 1759
Passaat:
Schipper Joris van Zoest t. 06 1525 6027

Veiligheid

De schepen zijn gekeurd door SI en zijn in bezit van het Certificaat van Onderzoek. Bij aankomst aan boord krijgt u een veiligheidsinstructie van de bemanning. Let aan boord altijd op uw eigen veiligheid, loop voorzichtig aan dek, zorg dat u altijd een hand vrij hebt om u vast te houden. Volg de instructie van de bemanning op.
Tevens hangt er in uw hut een plattegrond met de kortste veilige route die naar het dek verwijst. Bestudeer deze na aankomst in uw hut.

Bemanning

De bemanning bestaat uit 2 personen, de schipper en de maat, de maat is zeilschipper in opleiding en het werk is tevens een werkervaringsplaats voor het behalen van de vaartijd voor verdere diploma’s. Natuurlijk staat de bemanning altijd voor u klaar, maar de bemanning moet ook de nautische taken uitvoeren. Deze taken hebben de voorrang en we hopen dat u daar dan begrip voor kunt opbrengen.

Bagage

Aangeraden wordt om de bagage in weekendtassen mee te nemen. Koffers zijn lastig te bergen in de hut.

Hutten

De Aldebaran heeft 9 hutten en de Passaat heeft 10 hutten. De hutten hebben koud en warm stromend water, een cv of vloerverwarming ( in de Aldebaran), een opbergplaats voor de tassen en kledinghaken. Verder heeft elke hut een patrijspoort of venster
( Aldebaran) die tijdens het varen gesloten moet worden. In de hut is een 220 Volt stopcontact voor het opladen van batterijen en klein stroomverbruik. Voor groot stroomverbruik, zoals föhnen, raden we u aan dit te melden bij de bemanning, aangezien de batterijen een max. aantal Watt tegelijk kunnen leveren.

Kombuis

Aan boord kunt u zelf de maaltijden verzorgen, de volledig ingerichte kombuis staat u ter beschikking en de inventarislijst is te downloaden.
In de kombuis staat een horeca gasfornuis met 6 pitten met een elektrische ontsteking en een oven van 70 liter, een warmhoudkast en een koffiezetapparaat 2 liter ( bijpassende filters zijn standaard aan boord). Koffie zelf meenemen: grove maling.
2 koelkasten zijn aanwezig en de Aldebaran beschikt over een afwasmachine.
We willen u vragen geen etenswaren in uw hut mee te nemen.

Sanitair

Centraal in de Passaat bevindt zich het sanitaire gedeelte met douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik.
De Aldebaran heeft naast elke hut een eigen toilet en douche.
Om een goede werking van het afvoersysteem te waarborgen, verzoeken we u vriendelijk geen afval of damesverband in de toiletten te deponeren. De toiletten spoelen met tankwater en hebben een spaarknop voor een kleine spoeling. Wees spaarzaam ten aanzien van gebruik van water en elektriciteit.

 

 

Schoonmaak Schip

Het schip moet na de reis bezemschoon worden achtergelaten, de eindschoonmaak is inbegrepen bij de huurprijs van het schip.

Roken

Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan benedendeks te roken. Alle hutten en de salon zijn voorzien van rookmelders. Roken is toegestaan aan dek, bij regen dient de regentent voor voldoende beschutting boven de kuip.

Zeeziekte

Zeeziekte aan boord van onze schepen komt bijna niet voor. De Waddenzee is beschut vaarwater, de zandbanken houden de zeedeining tegen en ook heeft de golfslag van het IJsselmeer weinig invloed op de stabiliteit van de schepen. Regelmatig eten en voldoende slaap kunnen de gevoeligheid ervoor helpen te voorkomen.

Kinderen

Kinderen zijn welkom aan boord. Kinderzwemvesten zijn aan boord aanwezig voor alle leeftijden. Om er zeker van te zijn, dat het aantal zwemvesten in de goede maat aanwezig is, geeft u het gewicht en het aantal kinderen door aan het kantoor. Voor baby’s is het aan te raden een slaapwieg mee te nemen, deze kunt u in het onderste bed plaatsen. Voor peuters is op aanvraag een beddenplank te verkrijgen, deze plank wordt in de zijkant van het onderste bed geplaatst.

Beddengoed

Op de schepen zijn de bedden voorzien van onderlakens, kussens en kussenslopen.
Op de Passaat zijn dekbedden met overtrekken standaard aanwezig.
Op de Aldebaran zijn de bedden standaard voorzien van hoeslaken, kussen en kussensloop, in de weekends zijn de bedden ook voorzien van dekbedden met overtrekken. Tijdens de midweken en weekreizen moet u op de Aldebaran zelf een slaapzak meenemen of een dekbed tegen een tarief van € 12 per stuk huren.
Theedoeken dient uzelf mee te nemen.
Het is mogelijk om handdoekensets te huren tegen een tarief van € 7,= per set, een set bestaat uit 2 handdoeken, 2 washandjes.

Openingstijden supermarkt Harlingen

Van ma.- zo. van 8.00 uur- 21.00 uur.
Hier vindt u de Supermarkten van Harlingen

Online bestellingen kunt u rechtstreeks doen bij Supermarkt Plus, de boodschappen worden aan boord gebracht.
Online bestellingen doen bij Bakker Elsinga, de bakker bezorgt ’s ochtends om 8 uur in Harlingen aan boord.

Wat neemt u mee.

Aan dek is het raadzaam op sportschoenen te lopen. Bij regenachtig weer zijn stevige schoenen met profiel een goed alternatief. Verder warme kleding, regenkleding, een muts of pet, een zonnebril en zonnecrème. Op zee voelt het kouder aan dan aan de wal.

Parkeren

Bij de Nieuwe Willemshaven in Harlingen kunt u gemakkelijk en goedkoop parkeren. Het parkeerterrein Westerzeedijk 8862 RK is nabij de haven gelegen.

Een tweede mogelijkheid is parkeren op het langparkeerterrein P1.
Het adres van de parkeerplaats Harlingen P1:
Skieppedykje 1
8872 NA Midlum

Harlingen P1 geopend:
Maandag van 07.00 tot 20.30
Dinsdag t/m zondag van 07.15 tot 20.30
Per kalenderdag € 7,00

Pendeldienst vanaf “Tjerk Hiddes”. Per persoon €1,50

Voor elektrische auto’s zijn 4 oplaadpunten beschikbaar.

Kan ik reserveren ?
Nee, reserveren voor een parkeerplaats P1 is niet mogelijk. Er is voldoende plaats om uw auto te parkeren.

 

Inkoopmenu bestellen?

Zelf koken of catering bestellen?