De Aldebaran is een klassiek en snel zeilschip

Prachtig zeilschip met luxe interieur.

In 1893 is het 36-meter-lange zeilschip gebouwd als tweemast rivierklipper. Het traditionele uiterlijk van het zeilschip is behouden gebleven, het schip heeft een mooie zeeg en een rank onderwaterschip.
De Aldebaran is een snelle zeiler.
Schipper Frank Fischer en zijn bemanning zijn enthousiaste zeilers en laten je meegenieten van een fijne, ontspannen vakantiesfeer aan boord van het zeilschip.
Mobiel nummer Frank: 06 2040 1759
Maat is Natalja Piebenga.

Aantal personen

Bij overnachting biedt de klipper ruimte voor maximaal 30 personen. Op aanvraag is het mogelijk twee extra bedden te plaatsen, zodat je 32 personen kunt meenemen. Bij een dagtocht kunnen er maximaal 50 personen mee aan boord.

Ligplaats

De Aldebaran ligt in de Willemshaven in Harlingen.
Dit is ook de opstapplaats voor de zeiltochten.
De huidige positie van de Aldebaran vindt u hier.

Bediening zeilen

De zeilen van de Aldebaran zijn eenvoudig te bedienen met behulp van vallen, schoten en lieren. Alleen het bezaanzeil en de bijzeilen worden met vallen gehesen. De andere zeilen worden met twee zeillieren gehesen. De Aldebaran telt in totaal 5 zeilen:

  • Grote kluiver, voor weinig wind
  • Kleine kluiver
  • Fok
  • Grootzeil
  • Bezaanzeil

Accommodatie

Het voormalige scheepsruim van de Aldebaran is omgebouwd en voorzien van een gezellig comfortabel interieur.

Salon

In de salon kun je heerlijk zitten en uitrusten na een lange dag zeilen op het water van de Waddenzee. De ruime salon biedt plaats aan vele passagiers en veel gezelligheid, er kan samen worden gegeten, spellen worden gespeeld en meer.

Kombuis

De ruime kombuis is voorzien van:

Hutten

De Aldebaran beschikt over drie tweepersoonshutten en zes vierpersoonshutten. Alle vier persoonshutten zijn voorzien van een eigen badkamer. Twee van de tweepersoonshutten delen één badkamer. Eén tweepersoonshut heeft een eigen toilet en wastafel. In alle hutten is vloerverwarming aanwezig en elke hut heeft minimaal twee stopcontacten. De bedden zijn standaard uitgerust met hoeslaken, kussen en kussensloop. Voor de weekendtochten zijn dekbedden standaard aanwezig.

aldebaran

Sanitair

De hutten hebben een eigen badkamer die is voorzien van douche, toilet en wastafel. Er is één tweepersoonshut met een kleine badkamer, voorzien van wastafel en toilet.

Zitkuip

Bovendeks is een comfortabele zitkuip aanwezig, met fijne banken. Maar tijdens (groeps) zeilreizen kan de rest van het dek ook prima gebruikt worden als zonnedek. Het dek is namelijk erg gemakkelijk begaanbaar, zonder hoge opstappen of uitstekende delen. Er is meer dan genoeg ruimte aan boord!

Tarieven

Onderstaande prijzen zijn voor het maximale aantal passagiers en inclusief boekingskosten, 2 personen bemanning, havengelden, toeristenbelasting, eindschoonmaak (en compleet beddengoed  alleen in de weekend).

PeriodeAldebaran 30 p. 2019
weekend
vr 20-zo 17 uur
 € 4040
weekza 10-vr 15 uur
 € 7850
midweekzo 20-vr 08 uur
 € 5200
midweekma 10-vr 15 uur
 € 5200
midweekzo 20-vr 15 uur
 € 5700
middagarrangement12-18 uur
 v.a. € 75
dagarrangement10-20 uur
 v.a. € 99
dagtocht zo- vr
9-18 uur € 2100
dagtocht zaterdag
9-18 uur € 2430
verlengdag € 1350


De bovenste bedden in de 4p hutten kunnen worden weggeklapt, er ontstaat dan een ruime 2p hut

De voorovernachting aan boord van de Aldebaran in 2019 kost € 500
Voor jeugdgroepen is er de mogelijkheid  2 extra bedden in te richten in een vierpersoonshut, kosten € 80 p.s. Het maximale aantal personen is 32

Kortingsperiode

Tot 5-5-2019 en vanaf 23-9-2019 profiteert u van 10% korting

Brochure Aldebaran

volledig verzorgd genieten?

zin om mee te varen?

de Aldebaran in beeld