Waar gaat de zeilreis naartoe?

Zeilen met een Klipper is een hele belevenis voor scholieren!

Zonder een goede samenwerking komt er geen wind in de zeilen!

Zeilen met een historische Klipper over de Waddenzee of het IJsselmeer is een heel spektakel voor scholieren! Elke dag zijn er weer nieuwe belevenissen en ze maken vooral heel veel plezier samen! Of je nu gezamenlijk het schooljaar wilt afsluiten of juist een introductieweek organiseert: zeilen zorgt voor een goede teamgeest en vooral voor veel fun! Bekijk dit zeilarrangement voor schoolreizen!

Onze schepen Passaat 28 p en Aldebaran 30 p  zijn uitermate geschikt voor schoolgroepen.

Wie hijsen de zeilen?

De onderlinge samenwerking wordt op de proef gesteld door mee te werken op het schip, want zonder samenwerking komt er geen wind in de zeilen! Een schoolreis of introductieweek zeilen is daarom de perfecte manier om elkaar door en door te leren kennen. Het schip fungeert hierbij als een verbindend element. Benamingen zoals een fok, zwaard en een stuurwiel zullen de scholieren in elk geval niet snel vergeten! Na de zeilreis mogen ze zich ware zeevaarders noemen.   

Bepaal zelf waar de zeilreis naartoe gaat

Varen naar de Waddeneilanden of naar Amsterdam? Het is mogelijk om volledig een eigen draai te geven aan de zeilreis, dat maakt het juist zo leuk! Tijdens het zeilen naar de Waddeneilanden kunnen de scholieren het droogvallen op het Wad beleven. Daar kan ook een sport- en spelelement aan worden toegevoegd! Tijdens het droogvallen kan ook het leven op het Wad bestudeerd worden of voor de liefhebbers is er ruimte voor zwemmen of zonnebaden.
Voor wat meer actie is het ook leuk om te gaan Powerkiten op het strand! Zeilen naar Amsterdam is weer een hele andere ervaring over het IJsselmeer en het Markermeer. Op deze zeilroute is er volop gelegenheid voor sightseeing in Volendam en Amsterdam. In Amsterdam meert het schip aan nabij het Centraal Station en dat is ideaal voor een middagje vertoeven in de hoofdstad! Op de terugreis zeilt de Klipper langs de Friese kust weer richting Harlingen.

Zeelucht maakt hongerig!

Zeilen op een lege maag is niet verstandig, daarom moet er goed voor de interne mens worden gezorgd! Het schip is voorzien van een uitgebreide keuken waar heerlijke gerechten in kunnen worden bereid. De scholieren zorgen zelf voor de boodschappen en het bereiden van de maaltijden. Ook zorgen ze ervoor dat het schip weer klaar is voor vertrek! Wil je dat de boodschappen voorafgaand aan de reis worden gedaan, dan is het Zonnewindmenu voor scholen een uitkomst!

Aankomst en vertrek

Het schip vertrekt op maandagen vanaf de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Op vrijdag meert het schip weer aan in de Nieuwe Willemshaven. Het is ook mogelijk om een zeilreis van drie dagen te boeken. De ouders kunnen de route van het schip ook ‘live’ volgen op internet, dat is wel zo leuk voor het thuisfront!
Kijk voor de actuele positie en afgelegde vaarroute van de Passaat
Kijk voor de actuele positie en afgelegde vaarroute van de Aldebaran

Meer informatie of direct boeken

Wil je de mogelijkheden van de reis bespreken?
Bekijk diverse vaarroutes of neem dan gerust telefonisch contact met ons op! Je kunt ook direct de reis boeken.

De zeelucht maakt hongerig

Op avontuur met je leerlingen?

2 stoere Klippers liggen op u te wachten om prachtige reizen te maken