Een schoolreis begint bij Zonnewind Zeilreizen

Zeil mee over het IJsselmeer en bezoek de havenstadjes

Schoolreis zeilen over het IJsselmeer

Wat is er leuker dan een klas vol vrolijke gezichten op een zeilschip? Zeilen tijdens een schoolreis is de ideale manier om leerlingen met elkaar te verbinden. Zonder samenwerking komt er immers geen wind in de zeilen. De schipper en de bemanning aan boord leren de leerlingen de ins en outs van het zeilen. Het is bovendien een gezellige reis om gezamenlijk te maken. Meer weten over schoolreis zeilen? Lees dan zeker verder!

Wat is er zo leuk aan zeilen?

Zeilen is al jarenlang populair bij de mens. Een historisch zeilschip heeft veel charme en een eigen karakter. Dat maakt het heel bijzonder om een week op een schip mee te zeilen. Aan boord van een zeilschip ziet de wereld er heel anders uit. De zon schittert op het water en zelfs tijdens een regenbui heeft het iets magisch. Het wad heeft je ook veel te vertellen en dat maakt het zo interessant om er meer over te weten te komen.

Hoe ziet een schoolreis zeilen eruit?

Een zeilreis bij Zonnewind is een groot avontuur. De reis is uitgestippeld, maar uiteindelijk bepaalt de wind waar we naartoe zeilen. Er zijn drie mogelijkheden wat betreft de zeilreis. Het is mogelijk om over het IJsselmeer te zeilen, over de Waddenzee of een combinatie van beiden. In het geval van een zeilreis over de Waddenzee gaan de leerlingen het droogvallen op het Wad ervaren en meerdere Waddeneilanden bezoeken. Dit is een unieke ervaring die ze zeker een keer moeten hebben meegemaakt. Tijdens de zeilreis gaat de groep leerlingen het droogvallen ervaren en er worden meerdere Waddeneilanden bezocht.

Schoolreis zeilen over het IJsselmeer

Tijdens de schoolreis is het ook mogelijk om over het IJsselmeer te gaan zeilen. Het leuke aan deze zeilreis is dat er diverse havenstadjes kunnen worden bezocht. Er mag zelf een invulling worden gegeven aan de activiteiten tijdens deze bezoeken. Er kan in de meeste gevallen een fiets worden gehuurd om de omgeving te verkennen en er is genoeg ruimte in de planning om activiteiten te organiseren aan boord van het schip of aan wal.

Catering aan boord

Zeelucht maakt hongerig, daarom moet er natuurlijk wel goed gegeten worden. Wij hebben het speciale Zonnewind menu voor scholen, dat bestaat uit een ontbijt, lunch en diner met nagerecht. Vers brood voor de lunch kan elke dag aan wal worden ingekocht. Benieuwd naar het Zonnewind menu? Bekijk dan de menukaart.

Bent u al enthousiast geworden om met uw leerlingen te gaan zeilen? Bekijk dan zeker alle informatie over schoolreis zeilen of reserveer direct uw reis!

Vrijblijvende offerte