Wat is er magischer dan droogvallen op de Waddenzee?

Een zeilervaring om nooit te vergeten

Droogvallen op de Waddenzee is een magische ervaring

Lijkt het u ook geweldig om het droogvallen op de Waddenzee mee te maken? Geweldig is het zeker! Langzaam verdwijnt het water als sneeuw voor de zon en u kunt kilometers ver kijken over het prachtige wad. Zodra u van boord stapt dan ontdekt u pas wat er allemaal op de bodem van de Waddenzee leeft. Kinderen vinden het helemaal geweldig om kokkels te zoeken of krabbetjes te bekijken. Er bestaat ook een mogelijkheid om een een duik te nemen bij stralend weer. Dit is nog maar het tipje van de sluier die we voor u oplichten.

Wat het droogvallen op de Waddenzee zo bijzonder maakt

Droogvallen is elke keer weer anders, daar hebben weersomstandigheden natuurlijk ook invloed op en de verschillende seizoenen. In het voorjaar is de lucht zo stralend dat u mijlenver kunt kijken over de Waddenzee. In de zomer zijn er meer mogelijkheden om even te zwemmen of te zonnen aan boord. Tijdens het droogvallen staat u even letterlijk stil in de prachtige natuur met al haar bijzondere zeevogels die voorbij razen en de stilte. Geweldig om in het moment op te gaan en alleen maar te genieten van wat er op dat moment is.

Wanneer is droogvallen mogelijk?

Het is afhankelijk van de weersomstandigheden, die moeten gunstig zijn om veilig te kunnen droogvallen. Daarom wordt het droogvallen op de Waddenzee alleen tijdens langere zeilreizen gedaan, zodat er meerdere droogval mogelijkheden zijn indien het weer ongunstig is. Droogvallen is in elk seizoen mooi om mee te maken, maar stralend weer is wel het meest ideaal. Het droogvallen duurt een aantal uren, zodra het vloed wordt dan worden de zeilen weer gehesen voor vertrek.

Hoe ziet een zeilreis er verder uit?

Droogvallen is een onderdeel van een langere zeilreis van een midweek of een week. Tijdens de overige dagen is er volop gelegenheid om een aantal Waddeneilanden te bezoeken. Het is ontzettend leuk om te gaan ‘eiland hoppen’ vanuit een klipper. Het is al een hele leuke ervaring om te gaan zeilen, maar het is ook leuk om de geheime plekken van de Waddeneilanden te ontdekken.

In een weekend droogvallen op het wad? Soms is dat mogelijk. Vanaf 2021 biedt Zonnewind verschillende weekenden aan waarin dit mogelijk is. Bekijk snel welke mogelijkheden er zijn!

Meer weten?

Er zijn meerdere arrangementen waar u uit kunt kiezen, dus er zit zeker een passende zeilreis voor u tussen. Wilt u direct boeken? Bekijk dan onze  reserveringspagina en reserveer uw zeilreis!

Weekend droogvallen

Voor groepen