Van het IJsselmeer tot aan het Oost Wad

Harlingen is het ideale vertrekpunt

Vanuit de thuishaven in Harlingen leidt de ervaren bemanning je door een uitgestrekt vaargebied, van het IJsselmeer tot aan het Oost Wad. Harlingen is het ideale vertrekpunt voor zeilen op de Waddenzee. Zelfs bij korte tochten kunnen de Waddeneilanden bezocht worden. Ook het IJsselmeer ligt slechts op een uur varen vanaf Harlingen.

 

De Waddenzee

De Waddenzee strekt zich uit van Den Helder tot de Eems. Het westelijk gebied heeft diepe, brede vaargeulen. De klippers zijn uitermate geschikt voor diepe wateren en u kunt er eindeloos zeilen. Het oostelijk gedeelte van de Waddenzee heeft smallere vaargeulen en veel zandbanken. Alle Waddeneilanden hebben havens met aanlegmogelijkheden voor de klippers.

 

IJsselmeer

Het IJsselmeer is met de klippers te bereiken via de sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Het IJsselmeer is 80 kilometer lang en 25 kilometer breed en vormt dus een groot vaarwater. De voormalige Zuiderzee kent veel historische havenstadjes met ieder hun eigen karakter. Deze zijn zeker een bezoek waard!

 

Zeil-combi-reis

Tijdens een zeiltocht van een (mid)week kunnen beide vaargebieden worden aangedaan. In overleg met de bemanning kunt u elk reisdoel bepalen!