Dit arrangement wordt aangeboden

in samenwerking met "Op verhaal".

Tijdens de editie van het Vertelfestival gaat u 2 dagen de Waddenzee op.

“Er was een tijd dat Vlieland en Terschelling nog geen eiland waren en dat je, vanaf waar nu de dijk bij Harlingen ligt, zo erheen kon lopen.”
Zo begint de Wandasage, een oud Fries verhaal over het ontstaan van de Waddenzee. Het kan natuurlijk nergens beter verteld worden dan staand op het Wad.

Het is maar één van de verhalen die u te horen krijgt op deze tocht. Want de zee heeft een enorme schat aan boeiende, spannende en grappige verhalen voortgebracht. Of het nu gaat om zeeschuimers, matrozen, eilandbewoners of zeemeerminnen, in de wisselwerking tussen de zee en de verhalen blijken beiden nog rijker dan u dacht.

Onderweg hoort u de mooiste en spannendste verhalen over de zee. De vertellers verhalen op volle zee, in de haven en ook op een drooggevallen zandplaat. Dit arrangement wordt aangeboden in samenwerking met verteltheater Op Verhaal.

De tocht

Op zaterdag bent u vanaf 09:00 uur welkom aan boord van de Passaat, de Aldebaran of de Poseidon in de haven van Harlingen. Uiterlijk om 10:00 uur vaart het schip de Waddenzee op. ’s Middags vaart de klipper naar een zandplaat om droog te vallen. Dan gaat u van boord om naar een prachtig verhaal te luisteren. Als het weer vloed wordt zet het schip koers richting de haven van Terschelling. Ook daar wacht u nog een mooi verhaal. U overnacht aan boord van het schip. Op zondag laat u na het ontbijt en het eerste verhaal van de dag het eiland achter u. Het schip vaart over het Wad richting Harlingen. Daar meert het schip rond 17:00 uur weer af.

Slaapplaats

We bieden u een slaapplaats in een 2- of 4-persoonshut. Beddengoed en handdoekenset liggen voor u klaar.

Catering

Bij het arrangement zitten verschillende maaltijden inbegrepen. Zo krijgt u op zondagochtend een heerlijk ontbijt. Op zaterdag- en zondagmiddag wordt er voor de lunch gezorgd. Op zaterdagavond bereidt de kok een avondmaaltijd aan boord van het schip. Verder wordt u beide dagen voorzien van koffie, thee, water, frisdrank of andere drankjes.

Aankomst en vertrek

Op zaterdag bent u vanaf 09:00 uur welkom aan boord van het schip in de haven van Harlingen. Op zondag meert het schip rond 17:00 uur weer af in Harlingen.

Prijs

Het verhalenarrangement kost €198,- per persoon. Wil u liever de avond van tevoren al inschepen? Dat kan. Op vrijdag bent u vanaf 20:00 uur welkom aan boord. De extra overnachting inclusief ontbijt kost €30,- per persoon.
Extra: verhalenverteller Frank Belt: € 200,-

Parkeren

Bij de Willemshaven in Harlingen kunt u gemakkelijk en goedkoop parkeren bij BDS, Westerzeedijk 7, 8862 PK Harlingen tegen een tarief van €6,- per dag. Reserveren kan via info@bds-harlingen.nl of via het telefoonnummer 0623372947.

Wilt u mee? Boek als groep een weekend naar keuze voor minimaal 20 personen!
Of boek als individueel, de data staan bij Opstappersreizen vermeld!

Arrangement boeken als groep?

Dit arrangement boeken als opstapper?

Hey! I am first heading line feel free to change me

Kies datum en
schip!

Hey! I am first heading line feel free to change me

Kijk bij Opstappers!