Beleef de natuur van de Waddeneilanden

tijdens een unieke zeilreis

Natuur in Friesland: de Waddeneilanden

De allermooiste natuur in Friesland vind u niet aan het vaste land. Die vindt u op een Waddeneiland! Het was ook geen verrassing toen de Waddenzee in 2009 als UNESCO Werelderfgoed werd benoemd. Nergens anders op de wereld vindt u dit aangezicht. Zeker de moeite waard om de Waddenzee en haar eilanden te bezoeken! De vrijheid die u beleeft, te midden van ongerepte natuur, geeft u een ongeëvenaard gevoel van ontspanning. U stapt aan boord in de havenstad Harlingen. De dagelijkse zorgen en overvolle agenda’s worden op het vaste land achtergelaten. Wanneer u weer van boord stapt, bent u in een andere wereld terechtgekomen.

Natuur in Friesland vol reuze paddenstoelen en zeldzame bloemen

Alleen al op Terschelling, groeien er al meer dan 400 soorten paddenstoelen. Zeldzame planten en bloemen zijn ook een bekend gezicht op de eilanden. Het zeeklimaat en afgezonderde natuur bieden het optimale leefomgeving voor de planten en bloemen. Veel voorkomende flora zijn bijvoorbeeld Monniksbaard, Zilverschildzaad, Moerasandijvie en de Wateraardbei. Zo zijn er nog veel meer interessante planten te ontdekken in dit mooiste natuur in Friesland.

Wilde dieren in de natuur in Friesland

We hebben het nu niet over olifanten of leeuwen, maar de Waddeneilanden kennen ondertussen al een interessante groep wilde dieren. De dieren zijn er niet ‘per ongeluk’ terechtgekomen, ze hebben een heus doel die ze vervullen op een Waddeneiland, namelijk: Natuurbehoud. Een groep Konikpaarden is daarom op Texel gehuisvest om te zorgen voor begrazing. Ook zijn Schotse Hooglanders, konijnen en Sayaguesa koeien te vinden op de Waddeneilanden. De grote grazers zorgen ervoor dat de duinen niet in bossen veranderen.

Ze behouden de natuur en zorgen er juist voor dat aangetaste delen van de natuur in Friesland, hersteld worden. Voor Terschelling heeft Staatsbosbeheer een specifiek plan gemaakt: Vanaf september 2019 zullen dieren worden ingezet om de duinen te begrazen. Dit zullen deels paarden zijn van enkele Terschellinger bedrijven. Deze dieren grazen in de winter. Daarnaast worden ook Exmoorpony’s en Hereford runderen ingezet, die het hele jaar buiten staan te grazen.

Beleef een opmerkelijk stuk natuur

Zeil een weekend, midweek of week mee met Zonnewind Zeilreizen, en ontdek de natuur op de prachtige Waddeneilanden. Kom tot rust in een ontspannen wereld, weg van afspraken en deadlines. Een tijd om te genieten van zonsondergangen, zeldzame bloemen, wilde dieren en het bevrijdende gevoel van de zee. Kies uit één van onze zeilarrangementen of bespreek uw wensen met één van onze medewerkers. Heeft u een vraag over het zeilen met Zonnewind of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met ons! Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws en spectaculaire kortingen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Zeilarrangementen

Speciaal voor groepsreizen: