Beleef een avontuurlijk bedrijfsuitje

of ga zeilen met familie!

Wij bieden zowel groepsreizen als zeilreizen voor individuele passagiers aan.

Beleef een avontuurlijk bedrijfsuitje of ga zeilen met familie! Zonnewind Zeilreizen bezorgt u een onvergetelijke ervaring waar genieten op zee in combinatie met leuke activiteiten centraal staat.
Zonnewind Zeilreizen biedt u een unieke zeilbelevenis. Gecombineerd met verschillende activiteiten ervaart u een prachtige tijd tijdens een zeilvakantie aan boord van één van de klippers Passaat, Aldebaran of Poseidon. U heeft de keuze uit veel verschillende zeilarrangementen op de Waddenzee of het IJsselmeer.

Zonnewind Zeilreizen vindt haar oorsprong in 1982. Dat is het jaar waarin Frans en Frouke Fischer naar Harlingen zijn gekomen, speciaal voor de chartervaart. Destijds werd de tjalk Orion ingezet voor het maken van zeilreizen. Vanaf 1992 doet de Passaat echter dienst voor de passagiersvaart. In 1999 voegde Zonnewind de volledig gerenoveerde Poseidon toe aan haar vloot. In 2015 is de Aldebaran de nieuwe aanwinst van Frank Fischer.


Vaargebied

Vanuit de thuishaven in Harlingen leidt de ervaren bemanning je door een uitgestrekt vaargebied, van het IJsselmeer tot aan het Oost Wad. Harlingen is het ideale vertrekpunt voor zeilen op de Waddenzee. Zelfs bij korte tochten kunnen de Waddeneilanden bezocht worden. Ook het IJsselmeer ligt slechts op een uur varen vanaf Harlingen.

De Waddenzee

De Waddenzee strekt zich uit van Den Helder tot de Eems. Het westelijk gebied heeft diepe, brede vaargeulen. De klippers zijn uitermate geschikt voor diepe wateren en u kunt er eindeloos zeilen. Het oostelijk gedeelte van de Waddenzee heeft smallere vaargeulen en veel zandbanken. Alle Waddeneilanden hebben havens met aanlegmogelijkheden voor de klippers.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is met de klippers te bereiken via de sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Het IJsselmeer is 80 kilometer lang en 25 kilometer breed en vormt dus een groot vaarwater. De voormalige Zuiderzee kent veel historische havenstadjes met ieder hun eigen karakter. Deze zijn zeker een bezoek waard!

Zeil-combi-reis

Tijdens een zeiltocht van een (mid)week kunnen beide vaargebieden worden aangedaan. In overleg met de bemanning kunt u elk reisdoel bepalen!


Route ligplaats

De klippers van Zonnewind Zeilreizen liggen in de Willemshaven te Harlingen. Wanneer u beschikt over een navigatiesysteem kunt u het beste deze gegevens intoetsen: Dokkade of Nieuwe Willemshaven. Beschikt u niet over een navigatiesysteem, hou dan deze route aan:

Vanuit het zuiden:

Neem de A7 richting Arnhem-Zwolle-Lemmer-Joure-Sneek-Afsluitdijk. Neem bij de Afsluitdijk de afslag Harlingen. Neem na ca. 3 kilometer de afslag Kimswerd. Neem de rotonde 3 kwart. Volg de weg langs de dijk. Na ongeveer 2 kilometer ben je in de haven.

Vanuit het noorden:

Neem A7 richting Groningen-Heerenveen-Joure-SneekAfsluitdijk. Neem bij de Afsluitdijk de afslag Harlingen. Neem na ca. 3 kilometer de afslag Kimswerd. Neem de rotonde driekwart. Volg de weg langs de dijk. Na ongeveer 2 kilometer ben je in de haven.

Vanuit midden Nederland:

Neem A7 richting Utrecht-Amersfoort-AlmereLelystad-Emmeloord-Lemmer-Joure-Sneek-Afsluitdijk. Neem bij de Afsluitdijk de afslag Harlingen. Neem na ca. 3 kilomter de afslag Kimswerd. Neem de rotonde driekwart. Volg de weg langs de dijk. Na ongeveer 2 kilometer ben je in de haven.

Vanuit Amsterdam:

Neem de A7 richting Hoorn-Den Oever-Afsluitdijk. Neem ca. 3 kilometer na het plaatsje Zurich de afslag Kimswerd. Neem de rotonde driekwart. Volg de weg langs de dijk. Na ongeveer 2 kilometer ben je in de haven.

2 stoere Klippers liggen op u te wachten