Ontdek de Waddenzee tijdens Hemelvaart

Geniet van de flora en fauna en de gezelligheid aan boord

Wilt u de best bewaarde geheimen van de Waddeneilanden ontdekken? Kom dan tijdens Hemelvaart zeilen op een historische klipper en stap aan boord van de Aldebaran. Waar de reis naartoe gaat en wat u allemaal kunt beleven? U ontdekt het zodra u verder leest.

Welkom aan boord tijdens Hemelvaart

De Aldebaran ligt op donderdagochtend in Harlingen op uw komst te wachten. U wordt warm verwelkomd door de schipper en de matroos die u vervolgens naar uw luxe hut met eigen sanitair brengen. Er ligt al een handdoekenpakket voor u klaar en uw bed is opgemaakt. In de salon heeft de kok al koffie en thee gezet. Ondertussen geeft de bemanning uitleg over het reilen en zeilen op het schip. Om 11 uur vertrekt het schip naar haar eerste bestemming.

Hijs de zeilen

Zodra de trossen los zijn gaat het echte werk beginnen! De zeilen worden gehesen en de matroos geeft u hier graag uitleg bij. Zeilervaring is dus niet nodig.  Onderweg kunt u genieten van de wind door uw haren, het (bijna) eindeloze uitzicht over de zee en de flora en fauna. Tijdens de tocht krijgt u natuurlijk een heerlijke lunch die u op het dek of in de salon kunt eten. In de loop van de middag meert de klipper af in de haven van Vlieland, Texel of Terschelling en bent u vrij om dit prachtige eiland te ontdekken.  Zodra u weer terug aan boord komt, dan schuift u aan bij het twee-gangen diner en later de borreltijd met hapjes.

De reis vervolgt zich

Op vrijdag vertrekt de Aldebaran naar haar volgende bestemming. Welk eiland kunnen we deze dag ontdekken? Het schip meert vervolgens in de middag af op één van de prachtige waddeneiland waardoor u alle gelegenheid krijgt om dit plaatsje te bezoeken. Uiteraard wordt er de hele dag weer voor de innerlijke mens gezorgd, want zeelucht en beweging maken hongerig.

Droogvallen

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijde, is het ook mogelijk om tijdens deze tocht de bodem van de waddenzee te ontdekken. Tijdens het droogvallen staat u even letterlijk stil in de prachtige natuur met al haar bijzondere zeevogels die voorbij razen en de stilte. Geweldig om in het moment op te gaan en alleen maar te genieten van wat er op dat moment is.

De zeiltocht kan ook in een andere volgorde plaatsvinden in verband met het getij, de windrichting en de drukte in de havens.

De tijd vliegt wanneer u plezier heeft

Aan elke zeilreis komt ook weer een einde. Op Zondag vertrekt de Aldebaran weer naar Harlingen en kijkt u terug op een zeilreis waar u van genoten heeft. Zodra u weer terug bent dan heeft u niet het gevoel dat u een weekend bent weggeweest, maar dat u juist terug bent gekomen van een lange vakantie. Dat gevoel geeft zeilen!

Catering

De zeiltocht is inclusief eten & drinken. U hoeft dus zelf niet voor maaltijden te zorgen. Alle dagen is er ontbijt, lunch en diner. De laatste dag is er alleen ontbijt en lunch. Thee, koffie, fris, bier en wijn zijn de hele reis inbegrepen.Van de passagiers wordt een helpende hand aan dek en in de kombuis erg gewaardeerd!

All inclusive zeilen met Hemelvaart

De Hemelvaart zeilreis is gepland voor 2021:

Van 13-05 10:00 uur tot 16-05 15:00

Prijs  Vanaf € 380 per persoon alles inclusief.

Elke hut op de Aldebaran heeft eigen sanitair (toilet, douche en wastafel)
U vormt een eigen huishouden per hut.

1 persoon in 2 persoonshut € 440 (privé hut, gedeeld sanitair)
2 personen in 2 persoonshut € 760 (stapelbed, gedeeld sanitair)

2 personen in 4 persoonshut € 880 ( 2 lage bedden, de bovenste 2 bedden zijn weggeklapt)
3 personen in 4 persoonshut € 1140
4 personen in 4 persoonshut € 1460

Reserveer direct

Wilt u zeilen met Hemelvaart? Boek dan uw hut. Wilt u meer weten over deze zeilreis? Neem dan gerust contact met ons op. Direct reserveren? Ga dan naar de reserveringspagina. Een goede (zeil)reis toegewenst!

Klipper Aldebaran

Hier reserveert u een hut voor deze reis