Op een historisch zeilklipper

ontdek je de geheimen van de Waddenzee en het IJsselmeer

Een weekend zeilen op een historisch zeilschip is een bijzondere beleving. Een schip van ruim 100 jaar oud heeft namelijk een rijk verleden en het schip vertelt je al haar geheimen tijdens een weekendje zeilen. De schepen van Zonnewind Zeilreizen zijn gebouwd in het jaar 1883, 1900 en 1903. Natuurlijk zijn de schepen in hun lange leven al opgeknapt, maar de historische details zijn nog steeds terug te zien aan boord! Naast de rijke historie van de schepen beleef je heel wat leuks tijdens jouw zeilweekend.

Weekend zeilen op de Waddenzee

Tijdens een zeilweekend op de Waddenzee varen we vanuit de prachtige havenstad Harlingen richting de Waddeneilanden. Het wind waait door je haren en de verse zeelucht geeft je een ongeĆ«venaard gevoel van vrijheid. Na een paar uur zeilen komt de haven alweer in het zicht. We meren het schip aan en je mag meedraaien als volwaardig lid van de bemanning. We stappen van boord en kunnen het eiland gaan ontdekken. ’s Avonds worden jullie weer aan boord verwacht, waar een heerlijk scheepsdiner voor jullie klaar staat. Daarna duiken we onze bedden in en genieten van een heerlijke nachtrust op zee. De volgende dag zetten we de koers, terug naar Harlingen.

Weekend zeilen op het IJsselmeer

Een zeilweekend op het IJsselmeer is een ontdekkingstocht van de vissersdorpjes van weleer, vol nostalgische verrassingen. We beginnen de reis in de havenstad Harlingen, waar we koers zetten richting het IJsselmeer.

Heb je een bepaald vissersdorpje op het oog? Bespreek het gerust met de kapitein, er is namelijk veel mogelijk! Tijdens deze zeilreis kom je tot rust en geniet je van de vrijheid die alleen te ervaren is vanaf een zeilklipper. Ontdek de historische geheimen die het schip en het IJsselmeer jou willen vertellen.

All-inclusive

Een zeilweekend bij Zonnewind Zeilreizen is all-inclusive. Dat betekent dat je volop kunt genieten van heerlijk scheepskost, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk onbeperkt koffie, thee, fris, etc. Wakker worden met de geur van een heerlijk ontbijt, aan dek genieten van een uitgebreid lunch en s’avonds in de salon een uitgebreid diner. Na een weekend ben jij weer helemaal opgefrist. Alle zorgen en stress zijn van je af en jij kunt er weer volop tegenaan. Waar wacht je nog op? Zeil een weekend met ons mee! Meer informatie over de schepen, vind je hier. Heb je een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Zeilarrangementen

Speciaal voor groepsreizen:

Hey! I am first heading line feel free to change me

Meer informatie!

Hey! I am first heading line feel free to change me

Nu reserveren!