Vlootdag Harlingen 2017

Een dag vol gezelligheid voor het hele gezin

Ontdek de charme van de Vlootdag in Harlingen

Kom naar de Vlootdag op zaterdag 8 april 2017

Het is alweer 26 jaar geleden dat de eerste Vlootdag in Harlingen werd georganiseerd. Het was destijds bedoeld als een feestelijke opening van het seizoen voor de schepen van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen. In 1992 was de allereerste Vlootdag nog niet zo groots opgezet, maar het was er wel beregezellig. Vijftien jaar later werd de Vlootdag steeds groter en groter, waardoor het inmiddels een begrip in Harlingen is geworden. Bezoekers komen van mijlenver om bij de viering aanwezig te zijn. Zonnewind Zeilreizen is één van de initiatiefnemers die de Vlootdag organiseren. Daarom besteden we er elk jaar uitgebreid aandacht aan.

Wat is er te beleven tijdens de Vlootdag?

Voor jong en oud is er genoeg te beleven, daarom is het ook een echte aanrader voor een gezellig dagje uit! Als u van spanning en sensatie houdt, dan kunt u genieten van de Harlinger Kampioenschappen Sloeproeien. Gaat u liever ontspannen rondsneupen? Dan mag u de nautische markt langs de Zuiderhaven zeker niet vergeten.  Tijdens de markt kunt u ook zien hoe het paling roken in zijn werk gaat en ook allerlei andere oude ambachten zijn daar te bewonderen. Verder is er muziek, een knutselboot voor de kinderen, rondvaarten, exposities, hapjes en drankjes. Er is bijna teveel om op te noemen, daarom kunt u het beste de Vlootdag van dichtbij komen beleven.

Open schip

Ook kunt u een kijkje nemen in één van de historische klippers van Zonnewind Zeilreizen. U wordt warm ontvangen door de schippers en zij vertellen u graag over het reilen en zeilen van de klippers. Kom dus gerust binnen lopen! U vindt ons aan de Zuiderhaven, bij de nautische markt.

Praktische informatie

Tijdens de Vlootdag kunt u gratis parkeren in Harlingen. De Vlootdag vindt u bij de Zuiderhaven en het evenement start om 11.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.