Een unieke vakantie met uw gezin

aan boord van een indrukwekkende klipper.

Nieuw! vakantiehuis op het water!

Even weg uit de drukte? Je hoofd leegmaken? Waar kan dat nou beter als op het water.
Huur met het gezin je eigen vakantieschip op het water en kom tot rust met de geluiden van het kabbelende water om je heen.
We bieden ons prachtige, netjes verzorgde schip Poseidon aan als een luxe vakantiewoning in de mooie en gezellige binnenhaven van Harlingen.
Lekker zonnen aan dek of erop uit en ’s avonds weer heerlijk aan boord terug komen om te kokkerellen of gezellig te zitten in de mooie salon van dit historische zeilschip.
Je vakantie doorbrengen op het water zorgt voor een bijzondere ervaring. Er zijn verschillende dingen te doen op en rondom het schip.

Hoe ziet het schip eruit en wat kan ik verwachten?

De 36 meter lange klipper Poseidon is een zeer ruim schip zowel benedendeks als aan boven aan dek.
Zo kun je in de salon comfortabel zitten. Buiten hebben we houten banken met kussens en een groot dek. Ook kunnen we bij warm weer een mooie dektent spannen voor schaduw.
Via deze link kun je de indeling en voorzieningen van het schip bekijken.

Je hebt de beschikking over het gehele schip, de kombuis, een eigen hut of meerdere hutten en een mooie sfeervolle salon. Verder zijn er goede douches en wc’s aan boord.
Als je aan boord aankomt staat de schipper op je te wachten om jullie te verwelkomen en alles uit te leggen en een prettig verblijf te wensen. Wij zijn altijd dichtbij en bereikbaar als je vragen hebt.
Wij zijn de eigenaren van de Poseidon:  Nico en Alida. m. 06 2374 8831

Dekbedden en handdoeken zijn inbegrepen, ook hebben we zwemvesten in alle maten aan boord, dus ook voor kinderen.
Kinderen vinden het fantastisch aan boord is onze ervaring, zelf varen we altijd met ons gezin. Voor de kleinere kinderen zijn beddenplanken aan boord, zodat ze veilig in hun bedje liggen. Er is ruimte om een campingbedje in een hut te plaatsen. Voor kinderen is dit een super mooie ervaring. Ze kunnen krabben vangen, het roer vast houden, krijten aan dek, piraat spelen enz.

Ligplaats Zuiderhaven

Het schip ligt in de haven van Harlingen, in de Zuiderhaven tegenover de supermarkt Albert Heijn.
Het schip wordt aangeboden als verblijf, wil je graag zeilen op dit prachtige zeilschip, dan kun je mee met de zwerftocht in juli en augustus. Er zijn een beperkt aantal plaatsen dit jaar. ( max. 10 hutten voor 1 of 2 personen)
De zwerftocht op de Poseidon is van zaterdag- vrijdag voor alleengaande zeilers of voor een stelletje. Zie hier voor alle informatie

 

Vakantieverblijf Poseidon Prijs

Aan boord op zaterdag 12 uur
Van boord vrijdag 12 uur
De weekprijs voor het schip is € 1490
Periode vanaf 1 juni – 3 juli 2020

Wat is er te doen in en rondom Harlingen?

Harlingen is een heel mooi en gezellig, historisch stadje.
Harlingen heeft een zandstrand waar je lekker kan wandelen of met de kinderen kunt zwemmen, vliegeren, kiten.
Er zijn veel mooie speeltuinen ( Noorderkwartier) en ook is er een overdekt zwembad Het Derde Haad.
Huur een fiets bij Rinia Fietsen en ga een mooie fiets tocht maken door de Friese weilanden, of naar het mooie natuurgebied Hegewiersterfjild vlakbij Harlingen waar je veel Wadvogels kunt bekijken en genieten van de natuur. Verrekijker meenemen en vanuit de vogelhut kun je de vogels bespieden.
Wat ook erg leuk is om te doen is een bootje huren bij Ouwe Seun en over het binnenwater varen van Harlingen en omgeving, een motorbootje dat je zelf kunt bedienen, picknickmand en zwemboek mee en zo heb je een heerlijke dag op het water.
De supermarkt is naast het schip lekker dichtbij en er zijn ook mogelijkheden om eten te laten bezorgen door verschillende restaurants, of natuurlijk zelf lekker koken in de kombuis.

Een vakantie boeken bij zonnewind?

Het is op dit moment mogelijk om als één huishouden een vakantie te boeken bij Zonnewind. Voor Zonnewind staat de gezondheid en de veiligheid van onze gasten centraal. Wij hanteren de regels van het RIVM nauwkeurig en er zijn aanpassingen gedaan waardoor het alsnog mogelijk is om met uw gezin een klipper te huren.

Protocol aan boord

Parkeren

Je kunt voor laden en lossen tot aan het schip rijden.
Dichtbij de Zuiderhaven in Harlingen kun je gemakkelijk en goedkoop parkeren tegen een tarief van €7,- per dag. BDS parkeerterrein.  Reserveren via info@bds-harlingen.nl of via het telefoonnummer 06 2337 2947.

Boek uw vakantieverblijf