Kom in de meivakantie zeilen!

Een ideaal familie-uitje op het water

Een ontdekkingsreis over de Waddenzee

In de meivakantie zeilen met een historische Klipper is een prachtige ervaring die u niet snel zult vergeten! 

De meivakantie zwerftocht is een ideaal familie-uitje. De ouders maar vooral ook de kinderen genieten volop van de tocht! In vijf dagen zeilt u naar drie eilanden en tijdens het droogvallen ontdekt u wat er leeft op de bodem van de Waddenzee.

De tocht

Er zijn twee mogelijkheden voor zeilen in de meivakantie:
Reis A: voor volwassenen
Reis B: voor (groot)ouder(s) met kinderen

Het zeilen op het wad heeft iets magisch, omdat het wad er bij elke regenbui of zonnestraal weer anders uitziet. Op een stralende dag, en met de juiste lichtinval, dan kan het net lijken alsof u in de Bahama’s aan het varen bent. Het is een ontdekkingsreis die voor alle leeftijden uitermate boeiend is.  U komt onderweg het symbool van de Waddenzee tegen. De zeehonden liggen te rusten op droogvallende zandbanken en zogen daar hun jongen.

Ontdekkingsreis voor jong en oud

De eerste dag van de reis vertelt de werelderfgoed gids van de Waddenvereniging u alles over de Waddenzee. Later op de dag is er nog een excursie voor kinderen en voor volwassenen, afhankelijk van welke reis u kiest.

Tijdens de reis ervaart u ook het droogvallen van het schip. Het droogvallen kan zo’n zes uren in beslag nemen en dat is afhankelijk van de windrichting, de windkracht en het getij. Het wachten is alles behalve saai, want langzaam maar zeker onthult zich de bodem van de Waddenzee. Via een trapje gaat u van boord en voelt u de zeebodem onder uw voeten.

Wilt u meer weten over deze reis? Lees dan verder!