Fantastische prestaties Brandarisrace 2017 door Zonnewind vloot

Mooie prestaties...

Verdienen een groot feest!

Fantastische prestaties tijdens de Brandarisrace 2017!

Zo’n 70 schepen vulden de haven van Harlingen, allemaal klaar voor de grote Brandarisrace. Er doen kleine en grote schepen mee aan de wedstrijd en daarom zijn er verschillende klassen. Het leuke hiervan is dat elke klasse ook een eigen winnaar heeft. Dit maakt de wedstrijd een eerlijke strijd. Het is een prachtig gezicht om al die schepen te zien strijden om de eerste plaats.

Wat is de Brandarisrace 2017?

De Kuiper Brandarisrace is in 1994 bedacht. Vuurtoren de Brandaris bestond toen namelijk 400 jaar en dat was een goede reden voor een leuke jubileum activiteit. Zo is de Brandarisrace ontstaan, met toentertijd 50 schepen. Inmiddels varen er 70 schepen mee en dit is ook wel het maximale aantal deelnemers. De race houdt in dat de schepen zo snel mogelijk van Harlingen naar Terschelling varen.

De klippers van Zonnewind in de top 7

Er voeren 30 schepen mee in de categorie ‘grote klippers’ dus er was zeker sprake van genoeg concurrentie. De wind en het tij zaten mee, dus tijd om alles uit de kast te halen! De Aldebaran liet zien wat ze in huis had en dit werd beloond met de 2e prijs. Maar de Passaat presteerde ook uitstekend en verdiende daarmee de 3e prijs. De Poseidon liet zich ook van haar beste kant zien en behaalde daarmee de 7e plaats. Wat een geweldige prestaties van onze klippers!

Wil je een keer meezeilen?

Lijkt het jou ook geweldig om met een klipper te zeilen? Kun je niet wachten om in 2018 mee te zeilen en de Waddeneilanden te verkennen? Je vindt meer informatie op onze overzichtspagina. Er zit vast en zeker een reis bij die bij je past! Ben je er al van overtuigd dat je mee wilt zeilen? Reserveer dan alvast je hut op onze reserveringspagina!