Tijdens het Pinksterweekend genieten op de Waddenzee

Geniet van de flora en fauna en de gezelligheid aan boord

Heeft u altijd al een keer een zeilreis willen maken aan boord van een historische klipper? Wilt u de best bewaarde geheimen van de Waddeneilanden ontdekken? Kom dan zeilen met Pinksteren en stap aan boord van de Passaat, de klipper die uw hart binnen de kortste keren zal veroveren. Waar de reis naartoe gaat? U ontdekt het zodra u verder leest.

Welkom aan boord

De Passaat ligt op vrijdagavond 18 mei 2018 in Harlingen op uw komst te wachten. U wordt warm verwelkomd door de schipper die u vervolgens naar uw hut brengt. Er ligt al een handdoekenpakket voor u klaar en uw bed is opgemaakt. In de salon kunt u genieten van een hapje en een drankje en ondertussen kunt u de bemanning en de andere gasten leren kennen. In de avond bent u vrij om Harlingen te ontdekken, want in juni is het er heerlijk vertoeven op de terrasjes. U kunt natuurlijk ook gewoon gezellig aan boord blijven. Slapen op een klipper is een feestje. De hutten zijn comfortabel en dankzij het geluid van de zee en de vogels slaapt u als een roosje.

Hijs de zeilen

De volgende ochtend wordt u uitgerust wakker en staat het ontbijt al voor u klaar. Daarna gaat het echte werk beginnen! De zeilen worden gehesen en de matroos geeft u hier graag uitleg bij. Onderweg kunt u genieten van de wind door uw haren, het (bijna) eindeloze uitzicht over de zee en de flora en fauna. De zeehonden zijn ook een spectaculair gezicht. Bij zonnig weer zijn het echt zonaanbidders en de jongen zijn heel aandoenlijk. In de loop van de middag meert de klipper af in de jachthaven van Vlieland en bent u vrij om dit prachtige eiland te ontdekken. Vlieland heeft vele mooie plekjes die de schipper graag met u deelt. Een bezoek aan Oost-Vlieland is zeker aan te raden. Zodra u weer terug aan boord komt, dan schuift u aan bij het twee-gangen diner en later de borreltijd met hapjes.

De reis vervolgt zich naar Terschelling

Op zondag vertrekt de Passaat naar Terschelling. We komen langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. Het schip meert vervolgens in de middag af naar West-terschelling, waardoor u alle gelegenheid krijgt om dit plaatsje te bezoeken. Uiteraard wordt er de hele dag weer voor de innerlijke mens gezorgd, want zeelucht en beweging maken hongerig.

De tijd vliegt wanneer u plezier heeft

Aan elke zeilreis komt ook weer een einde. Op maandag 21 mei vertrekt de Passaat weer naar Harlingen en kijkt u terug op een zeilreis waar u van genoten heeft. Zodra u weer terug bent dan heeft u niet het gevoel dat u een weekend bent weggeweest, maar dat u juist terug bent gekomen van een lange vakantie. Dat gevoel geeft zeilen!

All inclusive zeilen met Pinksteren

De Pinkstercruise vindt plaats van 18 mei (vanaf 20.00 uur) t/m maandagmiddag 21 mei (tot 17.00 uur). De catering en het drinken aan boord worden volledig door ons verzorgd. De prijs voor de Pinktercruise zeilreis bedraagt €298 per persoon. U boekt een hut op basis van twee personen ( derde en vierde bed op aanvraag). Wilt u alleen in een hut slapen? Dat is mogelijk, u betaalt dan €60,- toeslag.

Reserveer direct

Wilt u zeilen met Pinksteren? Boek dan uw hut. Wilt u meer weten over deze zeilreis? Neem dan gerust contact met ons op. Direct reserveren? Ga dan naar de reserveringspagina. Een goede (zeil)reis toegewenst!

Klipper Aldebaran

Hier reserveert u een hut voor deze reis